CEI 027 | The Bear Quartet, Pony's

Review Information
Publication Sound Affects, No 11, June/July 1991  
Reviewer Terry Ericsson
Grade 3.5 of 5
 
Review
Jag tror på Dream. Trots att debuten knappast knockar mig lyckas trion åstadkomma ett popbeat som sänder ut Batman-smockbubblor typ "Kapow!" och "Biff!". Omslaget är dessutom lika estetiskt fängslande som Cat Woman är graciös, vilket bara understryker att Dream har popkänsla (och i det sammanhanget är omslag ESSENTIELLA).
 
Nu återstår att se om de kan komma ens i närheten av Easys magiska frön över ett helt album, under tiden går ni ut och införskaffar er första pusselbiten i den tavla som skurits sönder i fyra delar.
 
Minst lika lovande är Luleås björnkvartett. Såvitt jag vet är de först i landet med att lufsa omkring på J. Mascis gitarrterritorium och de gör det med äran i behåll. Både »Headacher« och »Spoon« har klara drag av Dinosaur Jr och båda har stor lyskraft. Liksom »Tenderversion«, som jag i en demorecension jämförde med Sonic Youths »Schizophrenia«. Sammantaget snudd på fyra stjärnor och en guldstjärna i kanten till sångaren som skärpt till sig. Utan att för den skull ha genomgått en metamorfos och blivit Sveriges egen Al Green.
 
Copyright  ©  Sound Affects Tidnings AB