CEI 023 | Cod Lovers, Kill the Time

Review Information
Publication Sound Affects, No 11, June/July 1991  
Reviewer John L Byström
Grade 3 of 5
 
Review
Normalt sett brukar vi inte recensera singlar från LP-skivor som redan är ute, men i fallet Cod Lovers gör vi självklart ett undantag. Dels för att albumet »French Plums« är mer än värt att påminna om, dels för att nya sjuan innehåller två friska låtar.
 
»Kill The Time« är alltså plockad från LP:n, och mycket mer än att den håller sedvanlig god Cod-klass behöver väl egentligen inte sägas. »Waiting For Love« däremot är alltså ny (på vinyl vill säga, en demoversion recenserades redan i SA #4) och visar upp en tidigare ohörd och lite överraskande sida av Coddarna - nämligen tydliga garagerockinfluenser! Häpnadsväckande att någon vill röra vid det liket i dessa dagar... Inte så att den skulle vara direkt oangenäm, men speciellt nyskapande är den minsann inte - bortsett från det exakt elva sekunder långa och fantastiskt coola psychsticket. Mer sådant!
 
Sista låten har karaktären av utfyllnadsbagatell. Den är bara en dryg minut lång och består mest av halvhest skrålande uppbackat av försiktiga akustiska gitarrer. Titeln kräver emellertid en förklaring: I ett anfall av tillfälligt påkommen sinnesförvirring fick bandet för sig att den egentliga titeln, »Love Time«, skulle vara så grammatikaliskt felaktig att den över huvud taget inte gick att använda - med påföljd att låten "döptes om" till »- -«.
 
Suck...
 
Copyright  ©  Sound Affects Tidnings AB