CEI 011 | The Persuaders, First Date 3P

Review Information
Publication Sound Affects, No 4, Spring/Summer 1989  
Reviewer John L Byström
Grade 4 of 5
 
Review
Den här singeln förvarnade vi om redan i vår "Label Spotlite" i SA #3 - då var releasen satt till januari. Det dröjde ett par månader till, men den var väl värd att vänta på. Ola Hermanson och hans Persuaders har fått till en riktigt riktigt bra singel, där samtliga tre låtar hade kunnat vara framsida.
 
Nu blev det »Her New Candy« som fick äran att ligga först, och den känns redan som en liten klassiker. Trippen upp till Stockholm och Mistlurs studio har verkligen lönat sig - med Micke Herrströms hjälp låter Persuaders både roligare och poppigare än de gjort tidigare, och det är tveklöst ett steg i rätt riktning. Produktionen är exemplarisk, och bakgrundskörerna i sticket är rent magiska.
 
Baksidan, som går i 33 varv, öppnar med någonting som ska föreställa en sitar. Tyvärr låter det mest som en ostämd gitarr - men när en underbar Farfisa-orgel brakar in i ljudbilden är allt förlåtet. »(I Won't Be) Happy ('Til You're Dead)« är faktiskt ännu starkare än framsidan, och, jämsides med William, mitt val till sommarens hit. Pop som man blir glad av!
 
Sista låten, »Boy Wonder«, är en pärla till, som bara ytterligare befäster den här singelns status som Ceilidhs främsta produktion hittills - Sister James får ursäkta...
 
Ett extra plus till det kongeniala omslaget. Mycket snyggt!
 
Copyright  ©  Sound Affects Tidnings AB